fbpx

A fi părinte poate fi unul dintre cele mai împlinitoare lucruri pe care le faci vreodată, dar poate fi și o provocare pentru sănătatea ta mintală. Mulți părinți nu realizează cât de neîncetat și obositor este să ai grijă de copii. Ei subestimează cât de declanșatori pot fi copiii care plâng, copiii mici și adolescenții care îți vorbesc obraznic. În zilele noastre, fără la fel de mult sprijin social, „satul” este aproape inexistent pentru părinți – mulți se simt izolați și singuri.

Dacă ești un părinte cu o afecțiune mintală sau pur și simplu ți se pare extenuant și dificil de gestionat situația, există resurse. Poate fi util să vorbești cu alți părinți, cărora le poți împărtăși sentimentele în mod sincer, fără să te reții. Există, de asemenea, rețele de asistență pentru părinți – online și în persoană – și conectarea la astfel de rețele poate fi vitală pentru menținerea sănătății mintale.

Poate fi greu să-ți dai seama cum să-ți faci timp pentru tine ca părinte, dar nu poți avea grijă de copiii tăi în mod eficient sau plin de compasiune dacă îți neglijezi propria sănătate mintală. Unii terapeuți vă vor permite chiar să aduceți bebeluși sau copii mici la o ședință de terapie. Terapia online este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru părinții ocupați, una care nu crește costurile de îngrijire a copiilor.

(sursa: Talkspace)

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe