fbpx

Stimă de sine / încredere în sine

Cu toții ne dorim să fim iubiți, să avem un sens și un scop, să ne simțim atractivi și împliniți. Adevărul este că toți avem calități și frumusețe – toți avem ceva special de oferit lumii – totuși mulți dintre noi nu au stima de sine pentru a crede în acest adevăr. S-ar putea să simțim că nu suntem niciodată suficient de deștepți, suficient de arătoși, sau de succes.

Deci, cum îți crești încrederea în forțele și abilitățile tale? În primul rând, trebuie să examinezi unde, când și cum ai început să dobândești mentalitatea de a nu fi suficient de bun. Ai auzit asta des în copilărie, la școală, prin mass-media? Odată ce ai înțeles de unde au apărut aceste voci negative, poți începe să le reduci la tăcere și să îți schimbi auto-narațiunea.

A te înconjura de oameni care cred în tine și a practica autoafirmații pozitive și îngrijirea de sine sunt modalități minunate de a-ți da un impuls stimei de sine. Examinarea atitudinilor, sentimentelor și istoriei personale cu un terapeut poate duce, de asemenea, la schimbări pozitive. Un terapeut te va ajuta să exersezi construirea încrederii și te va ajuta să renunți la conceptul negativ de sine. Amintește-ți: meriți tot ce e mai bun!

(sursa: Talkspace)

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe