fbpx

Libertatea de a experimenta ceea ce se simte bine: 3 motive pentru a îmbrățișa preludiul

Preludiul este privit de cei mai mulți dintre noi ca o rampă către “lucrul real”, în timp ce pentru alții este “lucrul real” în sine. Există o preconcepție destul de comună asupra faptului că preludiul înseamnă doar bifarea unor acțiuni care te pregătesc pentru sex și orgasm. Privind în această perspectivă, preludiul nu pare atât de interesant, ci este mai mult o presiune. 

Am putea totuși să schimbăm unghiul de a privi lucrurile și să îmbrățișăm preludiul ca fiind libertatea de a experimenta ceea ce se simte bine. Scopul preludiului este pura plăcere – de la o încălzire rapidă la o energie erotică de durată.

Ce este preludiul?

Preludiul este mult mai mult decât o sugestie fizică care dă startul unei experiențe sexuale. Preludiul este acea energie care străbate întreaga relație. Începe la sfârșitul ultimului orgasm și trăiește în continuare prin micile priviri, atingeri, mesaje subtile sau glume ce ar putea conduce la ceva mai mult.

Preludiul este o stare de spirit în care trăim, un mod în care ne privim pe noi înșine, cum ne simțim în prezența celui iubit sau chiar în prezența propriei noastre reflecții. În esență, un preludiu excelent este alcătuit din aceleași lucruri care fac această joacă atât de distractivă: libertatea de a explora, de a crea, de a te conecta și de a încerca lucruri noi.

Preludiul este o tachinare flirtatoare

Există un motiv pentru care se spune că etimologia cuvântului “flirt” are legătură cu “vârful sabiei”. Acest cuvânt are un dublu-înțeles, ilustrând modul jucăuș de a tachina verbal atunci când suntem în preajma unei persoane de care ne simțim atrași, precum și sugestia fizică –  “vârful sabiei” poate conduce în cele din urmă la “întreaga sabie”.

Cuvântul “tachinare” se referă la ceva similar. Tachinarea este un lucru pe care-l experimentăm încă de la o vârsta fragedă atunci când ne place de cineva – este un mod de a construi o legătură cu o persoană fără a expune adevăratele sentimente. Continuăm să ne tachinăm pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă cuvântul capată un al doilea sens pe măsură ce ne explorăm sexualitatea. Tachinarea fizică este ceea ce facem cu noi înșine sau cu ceilalți pentru a crea tensiune de dragul plăcerii mai degrabă, decât pentru a ajunge la climax.

Preludiul este mult mai mult decât o încălzire rapidă

Da, preludiul include actele fizice care ne pregătesc corpul pentru marele eveniment, dar nu este drumul pe care trebuie să-l parcurgi neapărat pentru a ajunge la destinația finală (sex) sau o ecuație matematică care oferă un răspuns clar (orgasm). Preludiul este arta anticipării. Este sentimentul de a fi prezent și transportat în același timp. Aceasta este motivul pentru care preludiul este un mix de planificare și spontaneitate. Ne place să ne pregătim cu meticulozitate pentru o întâlnire, anticipând evenimentele care vor urma și ne place să fim surprinși de gesturile neașteptate care pot schimba planurile serii.

La fel se întâmplă și în cazul preludiului social. Câți dintre noi își pregătesc papilele gustative pentru cina cu prietenii, căutând din timp meniul restaurantului, salivând la delicatesa pe care ar alege-o? Câtora dintre noi ne face plăcere să împachetăm pentru vacanță, imaginându-ne cum ne vom simți în ținuta pe care o punem în valiză? 

Astfel, contrar presupozițiilor populare, preludiul nu este doar despre sex, așa cum nici sexul nu este doar despre sex. Este vorba despre toate celalalte sentimente, asocieri, amintiri, vise, dorințe și conexiuni. Preludiul nu este doar un lucru pe care îl facem: este un loc în care mergem.


Preludiul este energia jucăușă a posibilității

Menținerea atmosferei în momentul preludiului nu înseamnă să fim în mod constant într-o anumită stare de spirit, pentru a fi gata de sex în orice moment. Este vorba despre crearea unui câmp energetic care vibrează cu energia jucăușă a posibilității mai degrabă, decât cu vulnerabilitatea sau rușinea. Când are loc un mic dezacord într-un mediu constant jucăuș, este mult mai ușor de gestionat și de trecut peste. Discuțiile dureroase devin mai puțin frecvente, fiind înlocuite cu șicanări pline de umor. Tensiunea rea se estompează. Tensiunea bună se construiește. Într-un mediu jucăuș, încrederea că ne susținem unul pe celălalt crește. Când lucrurile devin mai grele, înțelegerea constantă asupra faptului că ne facem să ne simțim bine reciproc indică faptul că ne situăm într-un loc bun – și e bine să venim în acest “loc bun” atunci când este cazul.

Întotdeauna am considerat că preludiul este mai ales fizic și verbal. Dar este și emoțional și psihologic. Este umor. Este posesivitate. Este curiozitate. Iar modalitatea de a îl încuraja, de a-l susține, de a-l ajuta să crească, este să ne întoarcem la ceea ce cunoaștem încă de când eram copii: flirtul, tachinarea, cultivarea jocului care creează complicitate. Preludiul nu trebuie să fie ceva ce se diminuează pe măsură ce îmbătrânim, este o energie care se adâncește pe măsură ce înaintăm în vârstă. Preludiul este o joacă.

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe

Sursă: https://www.estherperel.com/blog/rethinking-foreplay

Default image
Soulver