fbpx

Cum funcționează?

Întrebări frecvente

Dacă ai alte întrebări despre cum funcționează Soulver, ne poți scrie oricând!

Soulver este o aplicație de smartphone și desktop care își propune să aducă psihoterapia și consilierea pe probleme emoționale mai aproape de cei care au nevoie de ajutor. Misiunea noastră este să facem terapia accesibilă și la îndemână, la un cost rezonabil și accesibil pentru cât mai mulți oameni care au, astfel, șansa la o viață mai împlinită și mai sănătoasă.

Soulver nu încearcă să înlocuiască psihoterapia clasică, în persoană, pe care mulți oameni o preferă, ci are drept obiectiv să faciliteze serviciile de suport emoțional și pentru cei care nu au acces la terapie în cabinet.

Prin Soulver poți trimite mesaje text, mesaje audio înregistrate sau mesaje video înregistrate terapeutului tău. Poți intra într-o conversație video live cu el, totul din confortul casei sau biroului tău. Soulver se deosebește de terapia clasică prin prețurile mai convenabile practicate, discreție și prin confortul datorat faptului că nu necesită deplasare și nici programare prealabilă.

Consilierii/ terapeuții din Soulver sunt psihologi acreditați, absolvenți ai unei facultăți de psihologie (sau echivalent), cu diverse formări profesionale (Psihanaliză, Psihoterapia Adleriană, Logoterapia, Psihoterapia Analitică, Psihoterapia Existențială, Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală etc).

Echipa noastră se asigură că fiecare terapeut care se înscrie în aplicație are toate credențialele necesare pentru a fi psiholog practician și că ne pune la dispoziție toate documentele necesare pentru a dovedi dreptul de practică. Această verificare se dublează prin confirmarea pe care o primim de la organismele acreditate să emită diplome de practica în domeniul psihologiei.

 • Soulver este potrivită pentru persoanele care își doresc o îmbunătățire a calității vieții, fiind de ajutor în maximizarea potențialului personal și în atingerea obiectivelor. De asemenea, consilierii noștri sunt pregătiți în probleme specifice, cum ar fi: stres, anxietate, depresie, relații personale, parenting, dependențe, somn, traumă, conflicte familiale, probleme specifice LGBTQ, doliu, religie, stimă de sine și multe altele.
 • Soulver NU este potrivită pentru cineva care se gândește să-și facă rău, în criză, care are gânduri de sinucidere sau a fost diagnosticat cu o boală mintală severă. Daca te găsești într-una din situațiile de mai sus, te rugăm să suni la numărul de urgență 112 sau să apelezi la următoarele resurse.
 • Abonamentele la Soulver încep de la un cost de 229 lei pe săptămână și variază, în funcție de conținut (text și/sau video) și în funcție de durată (abonamente săptămânale sau lunare), conform preferințelor tale.
 • Profesioniștii care lucrează la Soulver sunt psihoterapeuți licențiați și au toate credențialele necesare pentru buna practică în domeniul psihoterapiei. Aceste două servicii au beneficii similare, de aceea terapia on-line poate fi un substitut pentru terapia tradițională în majoritatea cazurilor. Cu toate acestea, fiecare persoană are nevoile sale specifice, așa că încurajam alegerea terapiei care se potrivește cel mai bine pe nevoile personale.
 •  
 • Serviciul Soulver a fost creat astfel încât să poți intra în legătură cu un terapeut într-un timp cât mai scurt, între 24 și 48 de ore de la înscriere, în funcție de disponibilitatea lui.
 • Unul dintre avantajele oferite de Soulver este faptul că nu ești nevoit să cauți un terapeut prin metode obositoare, consumatoare de timp și bani. Suntem conștienți că relația dintre terapeut și clientul său este extrem de importantă, astfel încât procesul de alocare a unui soulver este bazat atât pe problematica specifică a fiecărui client în parte cât și pe preferințele sale personale. În timpul abonării va trebui să completezi un formular din care să putem extrage suficiente informații despre tine astfel încât să poți intra în legătură cu cel mai potrivit terapeut.
 • Odată ce am găsit soulverul potrivit, acesta va fi terapeutul tău și veți lucra împreună până când vei considera necesar.
 • În Soulver poți comunica cu terapeutul tău prin următoarele modalități:
  • Prin mesaje scrise, ca în orice altă aplicație de chat/ mesagerie text
  • Prin mesaje audio sau video preînregistrate și trimise terapeutului
  • Prin video-conferință cu terapeutul tău, în timp real, cu programare prealabilă
 • După ce ți-a fost alocat un soulver, poți comunica cu acesta printr-o fereastră de chat, care va fi privată și securizată, astfel încât doar voi veți avea acces la conversație. Îi scrii mesaje terapeutului tău iar acesta iți răspunde, garantat, 5 zile pe săptămână, de Luni până Vineri, în funcție de disponibilitatea sa. De regulă, unui soulver nu îi trebuie mai mult de câteva ore pentru a raspunde unui mesaj.
 • Dacă dorești să ai o conversație tip video-conferință, în timp real, cu terapeutul tău, unde vă puteți vedea și auzi simultan, va trebui să programați împreună o zi și o oră pentru aceasta, să te loghezi în aplicație la momentul prestabilit, iar terapeutul tău te va anunța când sesiunea live este funcțională. După confirmarea ta, puteți începe video-conferința.
 • Da, te poți loga oricând în aplicație și poți citi toate mesajele pe care ți le-a trimis terapeutul. Asta te poate ajuta să reflectezi în liniște asupra celor discutate și să-ți amintești unele dintre sfaturile primite. Acesta e unul dintre avantajele principale ale terapiei online.
 • Oricât de mult simți că ai nevoie de sprijin emoțional de calitate. Această perioadă variază de la o persoană la alta și de la o problematică la alta. Unii își găsesc echilibrul în câteva săptămâni, în timp ce altora le trebuie luni ca să își restabilească echilibrul și să-și îmbunătățească viața. Depinde exclusiv de tine.
 • La înscriere vei fi rugat/ă să introduci datele unui card de debit sau de credit. În funcție de perioada aleasă pentru terapie și de tipul abonamentului, suma aferentă va fi retrasă din contul tău în fiecare lună, automat. Poți renunța la abonament oricând. Daca dorești un alt tip de abonament sau vrei să anulezi abonamentul curent, trebuie să ne trimiți un mail la [email protected] sau să ne scrii un mesaj în aplicația de mesagerie.

Suntem extrem de atenți cu securitatea și confidențialitatea datelor tale, astfel încât pe platforma noastră am instalat tehnologie care să asigure că Soulver este un mediu sigur și confortabil pentru clienții noștri. Toate informațiile schimbate intre tine și consilierul tău pot fi văzute doar de voi doi, ele fiind securizate prin criptare pe 256-biți.

 • Desigur, acesta e unul dintre avantajele oferite de Soulver. La înscriere nu e nevoie să ne dai numele adevărat sau orice alt detaliu despre tine. Tot ce trebuie să oferi sunt o adresă de e-mail validă și un cont bancar valabil, prin care să poți plăti abonamentul.
 • Terapeutul tău iți poate cere câteva informații adiționale, necesare în procesul terapeutic pe care îl veți parcurge împreună. Te asigurăm că aceste informații sunt confidențiale și nu vor fi dezvăluite nimănui, fiind protejate de sistemele noastre de criptare.

Pentru a începe te rugăm să completezi formularul de aici

Pentru a intra în echipa Soulver, primul pas este să te înscrii aici.