fbpx

Consiliere psihologică și psihoterapie pentru persoanele LGBTQ

Astăzi există mai multă conștientizare a problemelor LGBTQIA (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, queer sau intersex, intersexual și asexuat sau aliat) și mai multă advocacy în numele lor decât oricând. Cu toate acestea, rămâne o cantitate enormă de stigmatizare și de ură directă îndreptată către comunitatea LGBTQIA, ceea ce face foarte dificilă – și uneori dureroasă – navigarea prin viața ca persoană LGBTQIA.

Cei care se identifică ca LGBTQIA nu sunt mai predispuși genetic să sufere de boli mintale, dar frica de discriminare și abuz – împreună cu stresul de a recunoaște și de a fi acceptați în familii și comunități – îi fac mai vulnerabili la luptele pentru sănătatea mintală. Potrivit Alianței Naționale pentru Bolile Mintale din SUA, populația LBGTQIA are de trei ori mai multe șanse de a experimenta depresie majoră sau anxietate generalizată și prezintă un risc mai mare de abuz de substanțe și sinucidere.

Riscul de sinucidere este o preocupare deosebită pentru comunitatea LBGTQIA, în special în rândul tinerilor LBGTQIA cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani. Au de 4 ori mai multe șanse să se sinucidă și de 3 ori mai multe șanse să încerce să se sinucidă, să experimenteze gânduri de sinucidere sau să-și facă rău. Persoanele transgender sunt, de asemenea, expuse unui risc crescut, cu 38-65% experimentând idei suicidare. Serviciile de sănătate mintală trebuie să fie ușor accesibile comunității LBGTQIA și, mai presus de toate, oamenii LBGTQIA trebuie să știe că sprijinul pentru sănătatea mintală amabil, plin de compasiune și cu adevărat iubitor este acolo dacă au nevoie.

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe

Terapia online poate ajuta. Terapia online prin Soulver este o opțiune convenabilă, accesibilă și eficientă, care funcționează când și cum ai nevoie. Poți beneficia de ședințe de terapie din confortul propriei case, fără a fi nevoit să mergi la un birou sau să aștepți o programare.

Pentru mai multe informații cu privire la provocările aduse sănătății mintale, cu focus pe comunitatea LGBTQIA, accesează: https://www.talkspace.com/blog/lgbtq-mental-health/

(sursa: Talkspace)