fbpx

Fobiile sunt un tip de tulburare de anxietate. Sunt foarte frecvente, deși pot afecta în special persoanele care suferă de PTSD și tulburare de panică. Fobiile sunt temeri iraționale, exagerate de un anumit lucru sau experiență. Fobiile comune includ frica de păianjeni, șerpi, situații sociale, conducere, zbor și locuri publice. Simptomele variază de la ușoare la severe, unii oameni suferă atât de grav încât viața lor de zi cu zi este afectată și le este greu să funcționeze.

Fobiile sunt comune, aproximativ 10 milioane de adulți se confruntă cu una, potrivit Asociației Americane de Psihologie. Oamenii care trăiesc cu fobii pot crede că nu există nicio speranță în a se vindeca, cu toate acestea, nu trebuie să trăiești cu fobii pentru totdeauna. Fobiile sunt tratabile și se pot rezolva.

Cea mai comună și eficientă formă de terapie pentru fobii se numește „terapie prin expunere” în care te expui treptat la lucrul de care îți este frică într-un mediu controlat și sub grija terapeutului tău. Terapia cognitiv-comportamentală este, de asemenea, folosită în mod obișnuit pentru a trata fobiile.

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe

(sursa: Talkspace. Pentru mai multe informații despre diverse tipuri de fobii, accesează: https://www.talkspace.com/blog/category/phobias/)