fbpx

Furia este o reacție comună la stres sau când viața pare că a ajuns dincolo de controlul tău. Este normal să simți că furia apare din senin, copleșindu-ți starea de spirit. Aproape toți experimentăm furie la un moment dat. Unii dintre noi sunt mai predispuși să o exprime în exterior, în timp ce alții tind să-și suprime furia și să o păstreze în interior.

Când este furia o problemă? Potrivit Asociației Americane de Psihologie (APA), furia poate fi o problemă dacă este în mod constant „deplasată sau necontrolată”. Furia scăpată de sub control, sau furia care le dăunează altora, trebuie abordată. Dacă nu este tratată, furia poate dăuna prieteniilor și relațiilor de familie, poate afecta cariera și oportunitățile de muncă și chiar poate avea efecte asupra sănătății tale, expunându-te la un risc crescut de hipertensiune arterială și boli de inimă, potrivit APA.

Terapia este o modalitate excelentă de a aborda problemele de furie, terapia cognitiv-comportamentală (CBT) și terapia psihodinamică fiind modalități comune și eficiente. Terapia de familie poate ajuta la repararea relațiilor rupte care decurg din probleme de furie. Terapia vă poate începe să vă recunoașteți factorii declanșatori și să veniți cu planuri de gestionare a furiei.

(sursa: Talkspace)

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe