fbpx

Probleme în relații

Dragostea este una dintre cele mai profunde emoții cunoscute ființelor umane. Există multe feluri de iubire, dar mulți oameni caută exprimarea ei într-o relație romantică cu un partener (sau parteneri) compatibil. Pentru aceste persoane, relațiile romantice cuprind unul dintre cele mai semnificative aspecte ale vieții și sunt o sursă de împlinire profundă.

Unele dovezi sugerează că capacitatea de a forma o relație stabilă începe să se formeze în copilărie, în primele experiențe ale unui copil cu un îngrijitor care îi satisface în mod fiabil nevoile de hrană, îngrijire, căldură, protecție, stimulare și contact social. Asemenea relații au fost teoretizate pentru a stabili modele profund înrădăcinate de relaționare cu ceilalți.

Relațiile adulților reușesc sau eșuează din mai multe motive dincolo de copilăria partenerilor, desigur. Majoritatea oamenilor trebuie să lucreze pentru a stăpâni abilitățile necesare pentru ca relațiile romantice să reziste și să înflorească, iar amenințările la adresa conexiunii lor sunt surse de mare angoasă psihologică.

În mod fundamental, relațiile sunt amenințate deoarece indivizii se schimbă și partenerii lor sunt forțați să se adapteze. Dar multe cupluri se confruntă cu aceleași tipuri de momente de răscruce, când apar crize și le amenință legătura, cum ar fi primul an împreună; sosirea copiilor și eventuala plecare a acestora; declinul bătrâneții; și tragediile inevitabile cu care se confruntă fiecare persoană.

Care sunt provocările de bază cu care se confruntă cuplurile?

Teoriile relaționale sugerează că expunerea continuă la experiențe polarizante, cum ar fi gelozia, blocarea obiectivelor, comunicarea închisă, evitarea subiectelor dificile și preluarea personală a conflictului pot determina deteriorarea conexiunii unui cuplu. Identificarea devreme a acestor potențiale crize și vorbirea deschisă despre ele pot salva o relație.

Pentru mulți, încălcarea angajamentului de a rămâne fideli unui soț sau partener este de neconceput. Cu toate acestea, aproape 20 la sută dintre oameni au făcut sex cu altcineva în timp ce au avut o relație serioasă. Oamenii trișează dintr-o varietate de motive, dar indiferent de cauză, aceasta reprezintă o provocare serioasă pentru partenerul ofensat. Infidelitatea, cu toate acestea, nu duce întotdeauna un cuplu la despărțire. Dacă un cuplu supraviețuiește provocării, depinde de soliditatea esențială a conexiunii lor și dacă relația a implicat atât atașament emoțional, cât și fizic: cercetările arată că mai mult de 40% dintre bărbații care au avut aventuri raportează că a fost vorba doar despre sex, în timp ce doar 11% dintre femei spun la fel.

  • Infidelitatea înseamnă întotdeauna sfârșitul unei relații?

Descoperirea că un partener a înșelat este devastatoare, dar nu înseamnă întotdeauna sfârșitul unei relații. Multe cupluri găsesc o modalitate de a rămâne împreună, iar cercetările sugerează că un factor primordial în decizia partenerului nedreptățit de a rămâne sau de a pleca este percepția lui/ei despre modul în care rețeaua lor socială personală de prieteni și rude i-ar sfătui sau i-ar judeca.

De ce înșală partenerii?

Oamenii se îndepărtează în relații dintr-o serie de motive, au descoperit cercetările, dar cele mai frecvente sunt: pierderea iubirii; căutarea varietății; neglijența partenerului; o oportunitate tentantă; creșterea stimei de sine; furie; lipsa de angajament; și dorință sexuală ridicată.

Citește mai mult: https://soulver.ro/anxietatea-in-cuplu-semne-cauze-si-preventie/

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe