fbpx

Probleme legate de divorț / despărțire

Deși au apărut mai multe studii de-a lungul anilor care arată că relațiile pe termen lung și căsătoria sunt bune pentru sănătatea ta mintală generală, știm cu toții că mariajul nu este ușor. Realitatea este că, oricât de perfecte arată lucrurile la început, perioada de lună de miere a căsătoriei durează destul de puțin, iar menținerea unei căsnicii sănătoase necesită muncă și poate fi extrem de provocatoare.

Vestea bună este că acest lucru este absolut normal. Gândește-te bine: nu există doi oameni exact la fel, toți avem nevoi diferite și toți evoluăm constant. Ar fi aproape imposibil să trăiești cu cineva 24 de ore din 24, 7 zile din 7 și să fii îndrăgostit ca la început tot timpul. Să ai așteptări clare cu privire la cum arată căsnicia și să lucrezi constant la comunicarea ta este esențial pentru susținerea căsătoriei. Terapia de cuplu este o modalitate minunată de a vă perfecționa stilurile de comunicare și o necesitate pentru orice căsnicie aflată în criză.

Acestea fiind spuse, a rămâne într-o relație nesănătoasă sau abuzivă este mult mai rău pentru sănătatea ta mintală decât a o părăsi. Deși majoritatea problemelor din căsnicie pot fi rezolvate cu o mai bună comunicare, compromis și compasiune, unele căsnicii nu sunt menite să continue și nimeni nu ar trebui să se simtă rușine că a luat decizia sănătoasă de a pune capăt unei căsnicii proaste.

Chiar și în cele mai bune circumstanțe, anumite aspecte ale procesului tău de divorț vor fi probabil dificile. La urma urmei, ai de-a face cu o pierdere și să treci peste asta poate fi dificil. Cu instrumentele, informațiile și resursele potrivite, poți învăța cum să faci față divorțului în cel mai sănătos mod posibil.

„În timpul unui divorț, sentimentele dureroase de vinovăție sau rușine ne pot îngreuna progresul. Terapia poate ajuta la rezolvarea acelor emoții și sentimente negative, care pot fi copleșitoare. Un divorț poate declanșa sentimente de eșec și incertitudine care ne afectează stima de sine. Terapia vă poate oferi noi moduri de a vă vedea valoarea.” Terapeutul Talkspace Dr. Karmen Smith, LCSW, DD

Dacă ai nevoie de ajutor pentru a învăța cum să faci față unui divorț, poate că este timpul să te gândești la terapie. Terapia online prin Soulver este o opțiune convenabilă, accesibilă și eficientă, care funcționează când și cum ai nevoie. Poți beneficia de ședințe de terapie din confortul propriei case, fără a fi nevoit să mergi la un birou sau să aștepți o programare.

Există extrem de multe beneficii în tratarea divorțului în terapie. Munca pe care o depui poate avea ca rezultat o viață mai bună pe măsură ce mergi mai departe. Și acesta este cel mai mare cadou pe care ți-l poți oferi.

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe

(sursa: Talkspace)