fbpx

Tulburare de alimentație

Tulburările de alimentație sunt caracterizate printr-o obsesie extremă și perturbatoare pentru mâncare, alimentație și nutriție. Mulți dintre cei care suferă de tulburări de alimentație au și dismorfie corporală sau o imagine corporală nerealistă. Nu ajută cu nimic faptul că cultura noastră prezintă imagini nerealiste și nesănătoase despre cum ar trebui să arate un „corp perfect” – imagini pe care le interiorizăm din copilărie.

Nu există o cauză unică pentru o tulburare de alimentație: este de obicei o combinație de factori biologici, psihologici și socioculturali. Cele mai frecvente tulburări de alimentație includ anorexia nervoasă (anorexia), bulimia nervoasă (bulimia), tulburarea de alimentație excesivă, tulburarea de evitare/restricție a consumului de alimente.

Dacă nu sunt tratate, tulburările de alimentație pot deveni grave. Ele pot provoca deficiențe nutriționale; anorexie severă, insuficiență de organ și atac de cord. În aceste cazuri, poate fi necesară spitalizarea. Alte opțiuni de tratament includ terapia (terapia cognitiv-comportamentală și terapia comportamentală dialectică sunt alegeri populare), consilierea nutrițională și medicamentele.

Tulburările de alimentație, ca și în cazul multor alte boli mintale, pot fi incredibil de izolante. Potrivit terapeutului Talkspace Jill Daino, LCSW-R și director la Centrul pentru Studiul Anorexiei și Bulimiei, acest sentiment de izolare este cel care împiedică adesea oamenii să primească ajutor în primul rând.

„Mulți pacienți simt că sunt ciudați și singurii care se luptă în felul lor special”, a spus Daino. „Acest sentiment de izolare le crește rușinea în legătură cu tulburarea lor și face și mai greu să caute ajutor inițial. Este nevoie de mare putere să ceri ajutor și este un prim pas uimitor în vindecare.”

Rolul terapiei în recuperarea tulburărilor alimentare

În Statele Unite, 30 de milioane de oameni suferă de o tulburare de alimentație, o afecțiune care are cea mai mare rată de mortalitate dintre toate bolile mintale. Tulburările de alimentație iau mai multe forme – inclusiv anorexia, bulimia, alimentația excesivă și tulburarea restrictivă a consumului de alimente – și apar indiferent de gen, vârstă, rasă și dimensiunea corpului.

Potrivit lui Daino, în timp ce tratamentul este de obicei un proces în mai multe etape, terapia prin text sau video este un prim pas instrumental pentru a căuta ajutor pentru o tulburare de alimentație.

„Adeseori, pacienții intră în terapie și nu sunt pregătiți să-și abordeze tulburarea de alimentație. A fi capabil să exploreze și să discute în siguranță preocupările cu un terapeut experimentat, care, de asemenea, își păstrează siguranța medicală în prim-plan, este esențial în toate etapele tratamentului”, a spus ea.

Un terapeut bun poate ajuta, de asemenea, un pacient să găsească resurse suplimentare de care ar putea avea nevoie – inclusiv medici, nutriționiști, psihiatri și centre de tratament – pentru a asigura o îngrijire optimă.

„Un exemplu comun al modului în care terapia se integrează cu echipa de tratament este atunci când pacientul lucrează cu un nutriționist la un plan alimentar și pacientul se luptă cu adevărat cu alegerile alimentare”, a spus Daino. „Nutriționistul se poate concentra asupra alimentelor, iar pacientul poate avea timp și spațiu sigur cu terapeutul pentru a explora toate preocupările care apar în jurul planului și așteptărilor.”

(sursa: Talkspace)

Găsește-ți un soulver simplu și rapid

Plăți sigure prin stripe