fbpx

Terapeuți și psihologi online: sunt reali?

Pe măsură ce terapia online și consilierea online devin din ce în ce mai populare, vă puteți întreba: terapeuții și psihologii online sunt oameni adevărați? Atunci când aveți probleme de relație sau probleme de sănătate comportamentală, este posibil să preferați să vă împărtășiți sentimentele cu o ființă umană, nu cu un robot, iar acest lucru este de înțeles.

Terapeuții și psihologii online sunt reali?

Răspunsul scurt la această întrebare este: da. Psihologii online sunt adevărate ființe umane care au absolvit facultatea de psihologie. Profesioniștii din domeniul sănătății mintale și psihologii pe care îi găsiți online sunt adesea aceiași profesioniști și psihologi pe care i-ați putea întâlni offline. Profesioniștii din domeniul sănătății mintale din offline folosesc, de asemenea, puterea tehnologiei pentru a-și muta practica în online și pentru a rămâne la fel de eficienți prin utilizarea sesiunilor de live chat și video. Profesioniștii din domeniul sănătății mintale online au aceleași acreditări ca și practicienii offline. Terapeuții și psihologii de renume online au aceleași licențe și acreditări ca și consilierii și psihologii tradiționali. Atât profesioniștii din domeniul sănătății mintale online, cât și offline oferă sprijin terapeutic persoanelor cu diverse preocupări și probleme comune, cum ar fi:

 • Tulburări de personalitate
 • Sindromul Asperger
 • Problemele femeilor
 • Probleme de relație
 • Probleme de sănătate comportamentală

Practicanții online din domeniul sănătății mintale sunt dedicați să ajute oameni ca tine în provocările vieții. Poate că trăiești cu boli mintale, cum ar fi tulburarea bipolară, anxietatea sau depresia și trebuie să vezi un terapeut sau psiholog. Vrei să vorbești cu o persoană reală și să simți că empatizează cu sentimentele tale. Un psiholog online are grijă și dorește să te ajute în orice luptă a vieții tale și este o persoană reală căreia îi pasă de clienții săi.

Următoarele tipuri de terapie sunt disponibile online:

 • Terapie de cuplu și consiliere în căsătorie
 • Terapia cognitivă
 • Terapie prin joc
 • Terapie sexuală
 • Terapia de familie
 • Terapia comportamentală dialectică
 • Terapie psihanalitică

Potrivit unui studiu notat de Institutul Național de Sănătate, pacienții au remarcat un beneficiu semnificativ din terapia online. Beneficiile terapiei online apar din mai multe motive, unul fiind expertiza profesioniștilor din domeniul sănătății mintale online.

De ce ar trebui să văd un psiholog online?

Psihologii online pot face aceleași lucruri pe care le pot face psihologii tradiționali față în față, doar într-un mediu online. Oamenii au rezolvat multe probleme folosind consiliere online pentru a vindeca problemele de relații sau pentru a depăși provocările de sănătate comportamentală. Dacă ești sceptic cu privire la terapia online, să știi că mulți oameni ca tine au beneficiat de terapia online, indiferent dacă trăiesc cu anxietate, depresie sau trec printr-o provocare de viață, cum ar fi divorțul sau moartea în familie. Mulți dintre clienții de terapie online de astăzi profită de utilizarea modalităților populare de terapie, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală (TCC), pentru a schimba gândirea negativă în rezultate pozitive. Terapia online, cum ar fi terapia cognitivă și (TCC), ajută cu adevărat oamenii în problemele lor și are o rată mare de succes. Într-un studiu realizat de Universitatea din Pittsburgh Medical Center, pacienții au observat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor lor de anxietate și depresie după ce au utilizat servicii de îngrijire a sănătății mintale online. Terapia online este o modalitate viabilă de a-ți rezolva problemele, indiferent dacă acestea sunt preocupări individuale legate de sănătatea ta comportamentală – sau probleme de relații mai complexe sau care afectează grupuri specifice de oameni, cum ar fi comunitatea LGBTQ.

Pentru unii oameni, orice interacțiune pe internet, de la comanda unei perechi de pantofi până la rezervarea unei vacanțe, este puțin mai suspectă decât a face același lucru în viața reală. Este bine să fii precaut atunci când ești online, mai ales în cazul în care sunt implicate site-uri mai puțin respectabile. Este crucial să punem la îndoială credibilitatea site-urilor care promovează serviciile psihologilor online.

Există multe motive pentru care cineva care are nevoie de puțin ajutor și perspectivă ar putea prefera să caute un terapeut online, de la comoditate până la accesibilitatea serviciilor. Sănătatea ta contează, fie ea mentală sau fizică. Din păcate, deși cerințele de calificare și licențiere pentru a te numi consilier sau psiholog în sănătate mintală sunt riguroase în Statele Unite, în online poate fi dificil să verifici acreditările în sănătatea mintală.

Unde poți găsi terapeuți calificați și autorizați online?

Există câteva semne bine de știut atunci când cauți un psiholog online. Un site prost scris sau conceput poate fi sau nu legitim, dar la un simplu clic poți verifica asta.

Un site care acceptă doar o metodă de plată nesecurizată, care nu poate fi urmărită, nu listează informații de contact, cum ar fi un număr de telefon și o adresă fizică, sau care oferă tarife suspect de mici, probabil că nu este viabil pentru tratamentul sănătății mintale. Află diferența dintre site-urile de consiliere online – care pot angaja furnizori autorizați sau fără licență și site-urile de terapie online, cum ar fi BetterHelp.com, care îți oferă acces la terapeuți și psihologi autorizați. Dacă ești sceptic față de un site, un serviciu online precum ScamGuard te poate ajuta.

Nu toate serviciile de terapie online sunt o înșelătorie. Există o serie de site-uri de renume care oferă consiliere online. Există câteva site-uri care oferă terapie online la prețuri accesibile de la furnizori de sănătate mintală calificați, care nu angajează de obicei psihologi în sine, ci acționează ca un fel de centru de informare care conectează terapeuții autorizați și pacienții. Un aspect care face ca aceste site-uri legitime să iasă în evidență este o politică de confidențialitate clară și cuprinzătoare, care va avea o importanță deosebită pentru oricine caută terapie online anonimă.

Furnizorii majori de asigurări precum Blue Cross, Blue Shield și alți transportatori de asigurări majori care oferă servicii de sănătate mintală ca parte a planului tău de sănătate, te pot îndrepta în direcția cea bună pentru a găsi un furnizor online de renume.

Avantajele psihologilor online

Unul dintre cele mai valoroase beneficii ale consilierii online este că terapeutul tău este disponibil de oriunde poți accesa internetul. Dacă slujba ta nu îți permite să iei o oră de pauză din motive nespecificate ori de câte ori dorești, poți profita de sesiuni de consiliere online mai scurte în pauze sau prânzuri. Posibilitatea de a rezolva problemele dureroase ale relației sau de a lua parte la terapia cognitivă de oriunde te afli oferă un avantaj semnificativ față de terapie într-un cadru tradițional.

Chiar și pentru persoanele care au mai mult control asupra propriului program, costurile mai mici oferite de terapie online pot fi semnificative.

În cele din urmă, din moment ce stigmatul atașat problemelor de sănătate mintală rămâne într-o oarecare măsură, opțiunile de terapie online permit oamenilor, care altfel ar ezita, să caute ajutor de pe smartphone-uri sau tablete. Acest lucru este valabil mai ales pentru supraviețuitorii violenței domestice sau abuzurilor sexuale cu opțiuni de terapie limitate. Cum mulți oameni se confruntă cu suferințe mentale în viața lor la un moment dat, este dificil să subestimăm efectul acestui factor.

Ce să ne așteptăm de la un terapeut online

Terapia online seamănă cu terapia tradițională în multe feluri. Când te vezi cu un consilier în biroul lui, veți petrece o bună parte de timp povestind evenimentele care se petrec în viața ta de zi cu zi; asta se întâmplă și cu un terapeut online. Ești liber să discuți despre orice probleme sau provocări pe care le ai. Vorbești deschis cu terapeutul tău despre o gamă largă de subiecte, de la probleme legate de relații la provocări în carieră, până la probleme de slăbire. Terapeutul tău este acolo pentru a te ghida prin tranzițiile vieții și pentru a te ajuta să îți examinezi gândurile și comportamentele și să înveți cum să îți îmbunătățești sănătatea mintală.

Un terapeut online de renume va folosi metode psihologice solide și practici psihologice pozitive, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă, terapia comportamentului dialectic, terapia orientată spre soluții și oricare dintre numeroasele modalități de terapie recunoscute ca benefice de comunitatea profesională a sănătății mintale. Când alegi un terapeut online dintr-un site de renume, aceștia se angajează să îți păstreze informațiile private și sigure. Ședințele dintre tine și terapeutul tău sunt întotdeauna private, deci nu trebuie să îți facei griji cu privire la faptul că cineva află despre problemele tale de relație (sau orice alte informații confidențiale pe care le împărtășești cu terapeutul tău). Deși este posibil să rămâi anonim, în timpul ședințelor de terapie, este important să reți că va trebui să furnizezi informații generale. Va trebui să furnizezi adresa ta de e-mail pentru comunicarea cu terapeutul cu privire la planul individual de tratament medical.

Terapeuții și psihologii online care lucrează prin site-uri de terapie online de renume au calificări pe care le-ai aștepta de la un terapeut tradițional. Aceștia ar trebui să enumere certificările și experiența lor în profilul lor, pe care îl poți vedea înainte de a îți alege consilierul. Poți alege terapeutul pe baza tipului de terapie pe care îl oferă. De exemplu, dacă crezi că dorești să afli mai multe despre terapia cognitiv-comportamentală sau terapia rațională a comportamentului emoțional – alege un terapeut autorizat, specializat în aceste domenii. Psihologii practică o mare varietate de modalități care includ psihologia criminalistică, comportamentul emoțional rațional, sprijinul pentru problemele femeilor și chiar asistența pentru problemele de zi cu zi. Acești terapeuți au aceleași standarde stricte ca terapeuții pentru consilierea în persoană. De fapt, majoritatea psihologilor online au de asemenea o practică locală unde văd pacienții în cabinetele lor. Faptul că terapia are loc online nu diminuează capacitatea terapeutului de a înțelege problemele și de a te ajuta să te deplasezi cu succes.

Cum sunt sesiunile online?

În timpul primei sesiuni cunoaști terapeutul. Probabil că îți va pune întrebări despre tine și situația ta actuală pentru a-și face o idee mai bună despre cum te poate ajuta. Pe măsură ce lucrați prin sesiuni multiple, vei avea timp să explorezi sentimentele cu privire la situație, să identifici comportamentele sănătoase și nesănătoase legate de aceasta și să decizi cum dorești să răspunzi.

Terapeutul pune de obicei întrebări care să te ghideze către informații mai profunde despre problemele cu care te confrunți. S-ar putea să te învețe tehnici de recunoaștere și de răspuns la emoțiile tale și să te ajute să înțelegi cum să alegi comportamentele care îți vor aduce beneficii pe tot parcursul vieții de zi cu zi. Sesiunile se încheie adesea cu o sarcină, care ar putea fi un comportament pe care să-l observi în tine sau în alții sau o tehnică de încercat în situațiile de zi cu zi.

Alte servicii și avantaje

Terapia online vine adesea cu avantaje suplimentare pe care nu le primești când vezi personal un consilier. De exemplu, terapeutul tău îți va oferi o fereastră de chat privată unde îi poți lăsa mesaje în orice moment. Acest serviciu este util mai ales atunci când dorești să notezi gândurile și sentimentele în momentul în care acestea se întâmplă.

Consilierul verifică periodic fereastra de chat și poate lăsa răspunsuri scurte sau alte mesaje. Consilierul îți va aborda direct preocupările cu privire la problemele legate de relații, probleme de familie și probleme personale prin fereastra ta de chat securizată. Un alt beneficiu al terapiei online este atunci când ai următoarea ședință cu el, acesta poate vedea note de la ultima vizită.

În plus, poți programa sesiuni suplimentare în timpul unei crize. Acest lucru depinde de volumul de muncă și de programul terapeutului. Nu numai că poți interacționa cu terapeutul mai des de cele mai multe ori, dar o poți face de oriunde ai acces la internet. Poți aduce terapeutul cu tine în vacanță, în timp ce ești plecat cu familia sau când te muți într-o altă casă. Imagineză-ți cât de ușor poate fi procesul de reajustare atunci când nu trebuie să găsești și să cunoști un nou terapeut după ce te muți!

Serviciile includ:

Comunicarea prin aplicație

Există întotdeauna o aplicație pentru asta, iar terapia online tinde să folosească o aplicație pentru a comunica. Un terapeut online folosește o aplicație criptată, astfel încât toate informațiile tale prețioase sunt păstrate în siguranță. Aplicația poate avea și alte resurse, cum ar fi modalități de a face față depresiei, anxietății și altor probleme pe care le-ai putea avea.

Un terapeut online autorizat

Au existat multe studii care dovedesc eficiența asistenței medicale online, iar acest lucru se datorează faptului că este un terapeut autorizat și nu cineva care se numește unul. Un terapeut autorizat sau un psiholog autorizați au ani de experiență pe care îi vor folosi pentru a te ajuta.

Terapia prin mesaje

O altă formă de comunicare este terapia prin mesaje. Acesta folosește telefoane mobile, smartphone, tabletă sau orice alt dispozitiv capabil să trimită mesaje. Trimiterea de mesaje text unui terapeut pe telefonul mobil îți permite să comunici cu ei oriunde. De multe ori trimiți mesaje în timpul unei navete sau într-un loc în care ești liniștit. Ai tot timpul un telefon mobil; de ce să nu-l folosești pentru terapie? Deși nu este un substitut complet pentru terapia față în față, trimiterea de mesaje text poate fi totuși un mod demn de comunicare.

Chat video online

Psihoterapia online funcționează, dar mulți preferă terapia față în față pe care o oferă terapeutul sau psihologul și nu le place ideea de a comunica printr-un site sau o aplicație. Pe lângă un site sau o aplicație, terapeuții online sau un psiholog online oferă și conferințe video live, care îți pot oferi un mod autentic de comunicare.

Filtrarea după ce ai nevoie

Un alt motiv pentru care terapia online este bună, este că poți găsi un terapeut care să te poată ajuta cu nevoile tale. Este important să găsești un psiholog online care să fie specializat în ceea ce ai nevoie. Găsirea online a unui psiholog de abuz de substanțe, de exemplu, îți crește probabilitatea de recuperare.

Unele site-uri și aplicații vor oferi nevoi diferite. Unii oferă sprijin pentru tulburările de alimentație, în timp ce unii oferă grupuri de sprijin în care grupuri întregi de clienți se pot aduna și vorbi despre problemele lor. Grupurile de sprijin pot include și terapia de familie.

Mai puține griji

Un alt motiv pentru care terapia online este bună – mai puțină bătaie de cap cu naveta. Când ai o tulburare de stres, tulburări de anxietate sau tulburare bipolară, deplasarea la cabinet poate fi o adevărată corvoadă. Dacă ai de-a face cu pierderea unei persoane dragi, a te deplasa pana la terapeut poate părea o sarcină imposibilă.

Oferind modalități de a face față, terapia online speră să te scoată afară. S-ar putea să cauți ajutorul centrelor de tratament și al medicilor de îngrijire primară, pe lângă terapia online.

Schimbarea terapeuților online

După ce ai găsit un terapeut autorizat, fie la clinica locală de sănătate mintală, fie online, tocmai ai început procesul de îmbunătățire a sănătății mintale. Vederea calificărilor, experienței și a altor informații despre ei este un bun punct de plecare. Cu toate acestea, nu poți ști dacă tu și terapeutul veți lucra împreună pentru a îți rezolva problemele până când nu începeți terapia.

După ce începe terapia, ai putea decide că dorești să încerci un alt consilier. Nu e nimic deloc în neregulă cu asta. Dacă simți cu tărie că personalitățile voastre nu se potrivesc bine, poți oricând să cauți un alt consilier. Dacă căuți local, acesta ar putea fi un proces lung. Găsește un terapeut care nu are deja un program încărcat și care se ocupă de tipurile tale de probleme. Apoi, întâlnește-l și începe procesul de încercare.

Acest proces este mult mai simplu online. Poți vedea care terapeuți și psihologi iau noi pacienți. Poți afla despre ei din profilul lor și poți stabili o întâlnire relativ repede. Este logic să le oferi șansa de a te cunoaște, dar nu trebuie să te simți dedicat terapiei pe termen lung înainte să il cunoști și să vezi cum funcționează.

Concluzie

Terapia online este reală. Dacă familia și prietenii tăi sau alți membri ai familiei îi neagă eficacitatea, arată-le. Terapia online oferă multe tipuri de terapie, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, care s-a dovedit că funcționează, și există diferite metode prin care te poți bucura de avantajele ei, cum ar fi chatul live, mesaje nelimitate și sesiuni video. Pe lângă tipurile de terapie, terapeuții sunt și autorizați. Aceștia sunt publicați în Journal of Psychiatry și în alte reviste de renume. Sunt la fel de reali ca orice alt terapeut și serviciile lor sunt la fel de eficiente ca și cele în persoană.

Deci, spune familiei, prietenilor tăi și celorlalți membri ai familiei tale că nu este nicio rușine în căutarea terapiei online și în găsirea sprijinului emoțional astăzi.

Default image
Soulver